Välj språk

Välj Språk i listan för att få hela sidan översatt till ditt språk.

Skatteverket
Läs mer om skatteavdrag för ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida.
Rotavdrag för företag och kunder
Förteckning över tjänster
Företagare
Företagare
Konsumentverket KO
Ladda hem standardavtal från konsumentverket.
Hantverkarformuläret 09 Allmäna bestämmelser vid rep & ombyggnad
Entreprenadkontrakt ABS 09 vid ny eller tillbyggnad
Ändringar och tilläggsarbeten ABS 09
Allmänna bestämmelser Entreprenad kontrakt ABS 09


Spara pengar med IVT och Smartgrid
2013-09-09 09:28

Installera Smartgrid och kapa dina elkostnader. IVT bryter mark och är först med att lansera den framtidssäkra och kostnadseffektiva investeringen i sina bergvärmepumpar.

– Smartgrid är någonting som du inte vill vara utan, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT värmepumpar.

 

Elpriset styrs av utbud och efterfrågan. Under vissa tider på dygnet, exempelvis morgontimmarna när de flesta sover, är elen betydligt mindre efterfrågad och därmed också som billigast. Det tar Smartgrid fasta på. Bergvärmepumpar utrustade med Smartgrid kopplas direkt till Nordiska elbörsen, som bestämmer elpriset ett dygn i förväg, och anpassar sitt arbete så att pumparna arbetar som mest när elen är som billigast.

– Det här är början på en trend och vi är först. Det finns en enorm potential i detta. I framtiden kommer det här systemet att implementeras i andra eldrivna hushållsapparater, som tvätt- och diskmaskiner, torktumlare och laddare av olika slag, menar Styrbjörn Drugge.

 

Smartgrid introduceras samtidigt som IVT lanserar sin nya bergvärmepump PremiumLine HQ och passar samtliga IVT:s bergvärmepumpar i serierna HQ, EQ, HE, HA och luft/vatten-värmepumpen PremiumLine A+.

Studier från Elforsk visar att en normalvilla kan spara mellan 500–2 000 kronor per år med Smartgrid installerat.

– Det hänger så klart på vilket mönster man har i sin familj. Men det här är någonting du inte vill vara utan, säger Styrbjörn Drugge och fortsätter:

– Och förutom att kunderna sparar pengar finns det även samhällsekonomiska vinster med Smartgrid. Det ligger i elleverantörernas intresse att sprida ut elanvändningen över dygnet.

 

För att kunna använda Smartgrid behöver värmesystemet kompletteras med IVT Anywhere, samt ett abonnemang (som laddas ner som en app till Android och Iphone) som kostar 39 kronor per år. Något som snabbt sparas in med Smartgrid.

– Se det som en framtidssäkring, avslutar Styrbjörn Drugge.

 

Mer om våra nyheter och värmepumpar hittar du på www.ivt.se

 

IVT har utvecklat och tillverkat värmepumpar i småländska Tranås i över 40 år. Totalt finns cirka 350 anställda i verksamheten som år 2012 hade en årsomsättning på cirka 1 miljard kronor. IVT:s värmepumpar marknadsförs och säljs i Sverige genom ett rikstäckande nät av specialutbildade återförsäljare och IVT Center. Företaget ägs sedan 2005 av Bosch Thermoteknik.

 
Senaste offerter

Använd offertsvar!

  • Enkelt och gratis
  • Mycket stort kontaktnät av proffs
  • För privatpersoner, företag eller myndigheter

Givande samarbete

Offertsvar.se samarbetar dels med Bosidan.se, Rotavdrag.se och Hushållstjänster.se, dels med en mängd hantverkare, tjänsteutövare och andra experter. Oavsett vilken tjänst du behöver kan du genom Offertsvar snabbt få kontakt med rätt företag, utan egen kostnad.

 

Annons