Välj språk

Välj Språk i listan för att få hela sidan översatt till ditt språk.

Skatteverket
Läs mer om skatteavdrag för ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida.
Rotavdrag för företag och kunder
Förteckning över tjänster
Företagare
Företagare
Konsumentverket KO
Ladda hem standardavtal från konsumentverket.
Hantverkarformuläret 09 Allmäna bestämmelser vid rep & ombyggnad
Entreprenadkontrakt ABS 09 vid ny eller tillbyggnad
Ändringar och tilläggsarbeten ABS 09
Allmänna bestämmelser Entreprenad kontrakt ABS 09


Handdukstorken från Pax som kommer ihåg dina rutiner
2012-09-11 13:41

– PAX TR-i med intelligent timer spar energi

PAX nya serie handdukstorkar, TR-i, med inbyggd intelligent repetitiv timer värmer och torkar handduken varje dag på förinställd tid. Den lättprogrammerade timern möjliggör en energibesparing på upp till 75 procent jämfört med en handdukstork som går med permanent drift.

Den intelligenta timern på PAX TR-i värmer handduken enbart på inställda tider och kan på så sätt minimera energiförbrukningen utan att komfortkänslan påverkas. Sex timmar per inställd tidsperiod räcker till att hålla handduken varm och skön och torka den efter användning. De positiva energiegenskaperna gör att PAX TR-i klassas som ”Energieffektiv” hos bl.a. Ahlsell.

Två varma perioder

– Oavsett om du duschar på morgonen eller på kvällen, eller både och, kommer PAX TR-i att minnas dina rutiner, säger Mikael Borg, marknadschef på PAX. Två repetitiva tider per dygn kan förinställas och dessutom finns en engångstimer om rutinen skulle ändras vid något tillfälle.

Diskreta diodljus anger hur handdukstorkens driftsintervall har programmerats.

Enklare installation

PAX har även utvecklat ett nytt kopplingshus för dold elinstallation till nya PAX TR-i vilket förenklar montaget och minskar installationstiden. Kopplingshuset är en separat del som skruvas upp och ansluts till el på utvald plats. Därefter dockas handdukstorken och resterande tre fästen skruvas fast i väggen. En ytterligare finess är att handdukstorken, om man så vill, kan monteras med endast ett väggfäste vilket gör att handdukstorken kan svängas ut från väggen

Det smarta väggfästet kan alltså anslutas vid ett tillfälle, och handdukstorken kan sedan dockas och monteras vid ett annat, säger Mikael Borg. Vår nya handdukstork gynnar användarens plånbok både vid och efter installationen.

Energiexempel: En handdukstork med permanent drift och med en effekt på 60 W förbrukar el för ca 700 kronor varje år. Med PAX nya energisparfunktion kan upp till 525 kronor av elkostnaden sparas (vid elpris 1,5 kr/kWh).

Modeller:

PAX TR55-i krom 40 watt 750x460 (hxb) fast/svängbar

PAX TR65-i krom 40 watt 750x500 (hxb) fast/svängbar

PAX TR85-i krom 60 watt 750x730 (hxb) fast

 

Ett uppskattat marknadspris är från cirka 1 900 kronor inklusive. PAX TR-i är godkänd för montage i våtutrymmen (område 1).

Besök gärna vår hemsida för mer information www.pax.se

Med egen kärnkompetens tillverkar PAX fläktar, ventiler, handdukstorkar och oljefyllda elradiatorer. Stor kraft läggs på utveckling av moderna, energisnåla och högkvalitativa produkter med fokusering på design i nära kontakt med slutkunden.

PAX produkter skapar inte bara bättre innemiljö, de skall dessutom belasta miljön så lite som möjligt vid drift, tillverkning och leverans. PAX miljöpolicy är ett löfte till kommande generationer!

Hjärtat i verksamheten finns i den sörmländska orten Hälleforsnäs (mellan Flen och Eskilstuna). Här finns både fabrik och huvudkontor. Företaget sysselsätter idag ett sextiotal personer.


 
Senaste offerter

Använd offertsvar!

  • Enkelt och gratis
  • Mycket stort kontaktnät av proffs
  • För privatpersoner, företag eller myndigheter

Givande samarbete

Offertsvar.se samarbetar dels med Bosidan.se, Rotavdrag.se och Hushållstjänster.se, dels med en mängd hantverkare, tjänsteutövare och andra experter. Oavsett vilken tjänst du behöver kan du genom Offertsvar snabbt få kontakt med rätt företag, utan egen kostnad.

 

Annons